Fairmint (C) 2007
Skaff deg usikret billån
Hvis du skal finansiere en bil som ikke er altfor dyr kan et usikret lån være en grei løsning.

Denne formen for finansiering har blitt stadig mer populær i Norge de siste årene og lånets anvendelighet skal ha mye av æren for det.

Under tungt skyts

Forbrukslånet og kredittkortet har vært under tungt skyts i flere år, og årsaken til det er naturligvis uvettig bruk av de som har søkt disse finansieringløsningene. Begge disse har sine klare fordeler, men det krever naturligvis at den som søker er i stand til å ivareta sin egen økonomi slik at man ikke setter alt over styr.

Når det gjelder forbrukslån handler det om å bruke det til å investere i noe som har en konkret verdi. Det betyr i praksis at man ikke skal blåse bort pengene på rent forbruk, for dette vil ende opp med at man sitter med et lån å betale på uten at man har noen som helst verdi å henvise til.

Kredittkortet på sin side er en uvurderlig ressurs og sikkerhet når man skal ut på reise eller skal forhåndsbetale varer/handle på nett, men her må det understrekes at man må betale tilbake utestående beløp får rentene begynner å løpe, dvs. før 45 dager har gått.

Finansier bilkjøpet

Som sagt er forbrukslånets fremste styrke at du kan bruke det til akkurat det du vil. Det betyr at om du ønsker å finansiere et bilkjøp med et lån som dette har du naturligvis muligheten til det. Faktisk kan man gå så langt som å si at dette vil være klokt, for du har da en konkret verdi igjen for din investering.

Selv om bilen faller i verdi så vil du etter at lånet er nedbetalt sitte med egenkapital til neste gang du skal kjøpe en bil.

Når vi snakker om å kjøpe bil med et usikret lån, så vær for all del moderat. Tar man svært høye forbrukslån vil de månedlige kostnadene kunne bli høye, og du må derfor vurdere nøye hva du har behov for, og kanskje spesielt hvor stort månedlig terminbeløp du klarer å betjene.

Finn det beste alternativet

Det neste steget du må ta er å finne det lånet som gir deg de beste vilkårene. Dette kan du gjøre ved å sende inn flere søknader til forskjellige låneinstitusjoner, og sammenligne de tilbudene du får i retur. En søknad er ikke bindende og du burde derfor benytte deg av denne muligheten til å ikke å hoppe på det første og beste tilbudet du får.

Bankene vil alle vurdere din økonomiske situasjon individuelt, og det betyr at de vektlegger forskjellige ting med ulik tyngde, noe som vil føre til forskjeller i vilkårene på lånetilbudene du får. Du takker deretter ja til det lånet som gir deg de beste vilkårene, slik at du ikke betaler mer enn det du behøver.

Husk også på at du kan justere nedbetalingstiden på lånet ditt slik at du kan tilpasse det til din økonomiske hverdag.

Bilde fra Fairmint Expand